"Hjertet pumpet og blikket gled lengselsfullt over fjellryggen"

Det er 12 doble rom fordelt på to plan. Underetasjen har utgang til terreng og øvre etasje har utgang til balkong. Rommene er 18m2 inkludert badet med dusj, wc og varmekabler i gulvet. Tre av rommene har separate senger og en sovesofa, de øvrige ni rommene har dobbeltseng.

 

Vår velværeavdelingen med badstuer ble bygd i 2007. Det er varme i alle gulv som har lokal skiferstein. På veggene er det italiensk rustikk marmor i små stein. Det Tyrkiske badet er 100% fukt og 48 grader. Veggene er i isbreblå mosaikk og benkene i flerfarget blå mosaikk. I taket er det små lyspunkt som stjerner på himmelen. Den Finske saunaen er en tradisjonell tørrbadstue. Damegarderoben har baderominnredning, wc og egen dusj. Herregarderoben har baderominnredning. Ute på tunet ved et lite vann har vi en vedfyrt badstue i tømmer. Den er svært behagelig og spennende å bruke sammen med et bad i dammen eller en tur ut i snøen om vinteren.

 

Det opprinnelige selet på Brekkeseter ble bygd i 1772 og er i dag ei koselig peisestue. I mønsåsen står skrevet inn med kniv: « J.O.S 1772» Bokstaven står for Jakop Olsen. Hans far var den første selvstendige brukeren på storgården Jørundstad som eide Brekkeseter. I århundrene før hadde gården hørt til Gjestlingslekta og vært «krongods» eller «kirkegods». Historien sluttet brått den 31. juli i 1789 da gården ble revet bort av Storofsen. Folk og fe overlevde Storofsen, fordi de var på setra. Folket kjøpte senere gården Brekka i Sel og flyttet dit. Noen mener navnet Brekkeseter kommer fra gården Brekka, andre mener navnet kommer av beliggenheten i terrenget, på brekket. 

 

Sigrid Undset skriver i starten på romanen om Kristin Lavransdatter: «Ved skiftet etter Ivar unge Gjesling på Sundbu i Vågå, fikk hans dater Ragnfrid, som var gift med Lavrans Bjørgulfsøn fra Follo nær Oslo, skjøte på Jørundstad på Sil. Det var året 1306.» Kristin er tidlig med sin far på seteren og det er her hun møter den grønnkledde.
Åpningstider vintersesong:  Restauranten er stengt når hotellet er stengt.

Åpningstider sommer / høst sesong: -

Selskaper, grupper, kurs konferanse kan også bestille utenom sesongen på forespørsel.


For priser og tilgjengelighet gå til Booking

GÅ TIL BOOKING HER

 

<< TILBAKE

Booking Brekkeseter