Thomas Krumenacker, tysk journalist og fuglefotograf, tilbrakte to uker i juli på Brekkeseter for å utforske potensialet i regionen for naturfotografering og fugletitting. Her er hans rapport.

Når jeg søkte på kartet over Midt-Norge etter et godt utgangspunkt for fotografi- og vandreekspedisjoner i området, så snublet jeg snart over en liten landsby som syntes å være

ideelt plassert : Høvringen. Stedet ligger rett ved inngangen til Rondane nasjonalpark og innen rimelig kjøreavstand til andre interessante steder, som for eksempel Dovre nasjonalpark, Fokstumyra eller Orkelsjøen. Det virket ideelt plassert for meg å kombinere med mine fotturer, fotografering og fugletitting interesser. Jeg angret ikke ett sekund på valget.

 

(artikkelen fortsetter under bildet)


Heilo og lam

Å bo på Brekkeseter var en uforglemmelig opplevelse. Utmerket i alle aspekter: Mat, gjestfrihet , kvalitet av innkvartering og den geografiske plasseringen. Brekkeseter er det naturlige valget for fugletittere og fotografer som liker å tilbringe ferien i komfortable, varme og samtidig positivt uformelle omgivelser, med god hjemmelagd mat, fine viner – omgitt av mange fugler.

En av de store fordelene ved å bo i Brekkeseter er umiddelbar tilgang til ren og uberørt natur som garanterer høy kvalitet på fugletitting og fotografering. Høvringen er også inngangsporten til Rondane nasjonalpark, Norge eldste nasjonalpark. Strekker seg over mer enn 900 kvadratkilometer Rondane NP er kjent som hjemmet til en av de siste ville bestanden av reinsdyr (Rangifer tarandus) – etterkommere av de opprinnelige fjellreinsdyr som fantes i store deler av Europa etter siste istid. Andre interessante pattedyr er Elg ( Alces alces ), Oter ( Lutra lutra) , fjell / arktisk hare ( Lepus timidus ) og unnvikende Jerv (Gulo gulo), som jeg ikke forventet å se.

 

(artikkelen fortsetter under bildet)


Moskusokse

Brekkeseter og de ​​omkringliggende områdene – i en radius på turer som varer mellom to timer til en hel dag – var blant de beste stedene jeg besøkte for fugletitting under mitt opphold. Hvis du tar området rundt Brekkeseter og inkluderer Grimsdalen er det er svært lite som gjør det nødvendig å reise store avstander, så tapt tid er holdes på et minimum . Jeg fant nesten alle kvaliteter av arter jeg søkte i området:

  • Blåstrupe ( Luscinia svecica ) : Minst to hekkende par i Brekkeseter og et rikt arter i området generelt . Forbausende tam og nesten allestedsnærværende. Mulighetene for å fotografere denne spektakulære lite fugl fortjener et opphold i seg selv etter min mening .
  • jordugle ( Asio flammeus ) : registrert flere ganger jakt i Fjell bare grenser til Brekkeseter og selv sett fra hytta vår.
  • Ring- Ouzel ( Turdus torquatus ) : Observert innen Brekkeseter og på fotturer i omgivelsene.

 

Lappspurv

foto: Thomas Krumenacker