Restaurant

Det er viktig med en god start på dagen før man skal ut i fjellet. Frokosten på Brekkeseter er en av de aller beste med hjemmebakte brød, rundstykker, diverse knekkebrød og kjeks. Flere slag hjemmelagde syltetøy, kjøttpålegg, oster og sild, egg, frisk frukt, vafler/croissant, diverse frokostblandinger, yoghurt, melk og juice.

Frokosten serveres hver morgen mellom kl 08:00 og 10:00, med mindre noe annet er avtalt.

For de som har matallergier og intoleranser så ordner vi riktig mat for alle.

Maten skal både se god ut og smake godt. Deler av utvalget er fra lokale produsenter og leverandører. Vi serverer ikke lunsj, men turfolk kan smøre nistepakke og få fylt på termos.

Lokale råvarer

Vi benytter norske grønnsaker, frukt og bær så langt det er mulig og aller helst lokalt produsert. Hvis det er mulig kjøper vi også økologisk produserte varer. Av kjøtt serverer vi stor sett bare vilt og da er det helst skutt av verten Bjørn. Elg, hjort og rådyr og rype håndteres fra skog og fjell til bord av oss. Til god mat hører god drikke. Vi har alle rettigheter og et fyldig vinkart med utvalgte viner til hver rett. Flere av vinene er økologisk produsert.

Vi har også gleden over å høste fra naturen. Vi plukker urter, bær, og sopp når det er mulig, som skal brukes i serveringen.

Velkommen til middag i restauranten kl 19:00. Vi serverer en 3 retters meny og senere kaffe i peisestuene – gjerne med fyr på peisen på kalle dager. Fredager har vi vanligvis en stor fisk – og viltbuffet. Spør verten for meny.

Rondane spisestue

Vår spisestue kan dekkes til 90 personer i selskap. For de som ønsker et lukket selskap i sesongen kan vi i tillegg dekke festbord for 12 i den opprinnelige seterstuen fra 1772. Vi kan også dekke festbord til ca 45 personer i festsalen med tilhørende peisestue.

Om du ikke bor på en av våre hytter, men likevel ønsker et godt måltid eller et festlig lag er du/dere selvsagt hjertelig velkommen! Mange av våre gjester har privat hytte på Høvringen, bor i bygda eller er på besøk hos andre.

Alle gjester som bor i Brekkeseters hytter kan kjøpe frokost, tre retters middag med påfølgende kaffe/te og kaker, så lenge hotellet er åpent i sesongene. Sommersesongen er fra medio juni til medio oktober. Vintersesongen er hovedsaklig fra medio februar til slutten av april. Vi tar imot selskaper utenom sesong på forespørsel.

Sopp og bær som er høstet fra naturen rundt Brekkeseter

Ta turen til Brekkeseter

Brekkeseter ligger på toppen av Høvringen ved Rondane Nasjonalpark. Her kan vi tilby et fantastisk turterreng for fotturer, vandring, ski, alt i merkede stier og oppkjørte løyper om vinteren. Fiske, sykling, rafting i Sjoa, toppturer og bærplukking er noen av mange aktiviteter.

Vi har hotell med wellness avdeling og 20 gamle seterstuer, noen fra 1700-tallet. Vårt konsept er fantastiske naturopplevelser med god mat og avslappende overnatting til alle årstider.