Sommermeny-2025:

Lørdag / Saturday

Betesalat – fjellgeitost fra Valbjør gard på Vågå – ristede valnøtter – salat

Pickled beetroot salad – mountain goat cheese from Valbjør farm, Vågå – roasted walnuts - lettuce

Kylling med risotto - syltede gulrøtter og løk

Chicken with risotto and pickled carrots – pickled onion

Gudbrandsdalskaku (glutenfri) med is Local cake (gluten free) - icecream

Inneholder: melk, mandler, soya, nøtter, egg / Contains: milk, almonds, soy, nuts, egg

Søndag / Sunday

Gulrot-ingefærsuppe – ristede gresskarkjerner – croutonger

Carrot soup with ginger – roasted pumpkin seeds – croutons

Fjellørret fra Hardanger – fennikel appelsinkompott – bakt cherrytomat – kokte poteter

Baked trout from Hardanger – fennel orange compote – baked cherry tomatoes – boiled potatoes

Hjemmelaget sjokolademousse – havtorn - crisp

Homemade chocolate mousse – sea buckthorn - crisp

Inneholder: fisk, melk, gluten, egg / Contains: fish, milk, gluten, egg

Mandag / Monday

Blomkålsuppe – sprøstekt spekeskinke fra Bjorli

Cauliflower soup – crispy cured ham from Bjorli

Bakt torsk – purreløk kokt i hvitvin og smør – gulrot – kokte poteter

Baked cod, leek cooked in white wine and butter – carrots – boiled potatoes

Is fra Kulinaris – lune bringebær Ice cream – raspberries

Inneholder: fisk, laktose, sulfitt / Contains: fish, lactose, sulfite

Tirsdag / Tuesday

Akevittgravet ørret – agurksalat – sennepsdillsaus – mikrogrønt fra Tyt Uttu på Sjåk

Aquavit cured trout - mustard sauce – flatbread – micro green from Tyt Uttu in Sjåk

Finnbiff – nyrørte tyttebær – rosenkål – gulrot – potetstappe

Reindeer stew - lingonberries – Brussel sprouts – carrots - mashed potatoes 

Hjemmelaget eplecrumble – krem Homemade apple crumble - creme

Inneholder: fisk, melk, sennep, gluten / Contains: fish, milk, mustard, gluten

Onsdag / Wednesday

Tomatsuppe – flatbrød – smør / Tomato soup – flatbread - butter

Lokal pølse fra Dølakjøtt, Otta, potetstappe, relish, rotgrønnsaker

Local sausage from Dølakjøtt, Otta – relish - vegetables

Bentes fruktdessert – yoghurt og kremfløte – frukt – brunt sukker

Bentes fruit dessert – yoghurt – cream – fruit and brown sugar

Inneholder: gluten, laktose, selleri / Contains: gluten, lactose, celery

Torsdag / Thursday

Bakt blomkål – fenalår fra Bjorli – Dijonmajones – syltet paprika

Cauliflower – cured lamb from Bjorli – Dijon mustard – pickled paprika

Ørretfilet –kompott av cherrytomat og løk, edamamebønner – gremolata – bakte poteter

Fillet of trout – cherry tomatoes, onions, edamame - gremolata - potatoes

Hjemmelaget brownies med mørk sjokolade og tyttebær - vaniljeis

Homemade brownies made with dark chocolate and lingonberries – vanilla ice crème

Inneholder: egg, fisk, laktose / Contains: egg, fish, lactose

Fredag / Friday

Røkt sik fra Jotunheimen – rømme fra Avdem gardsysteri på Lesja – flatbrød fra Ødegaarden på Vinstra – mikrogrønt fra Tyt Uttu på Sjåk

Smoked whitefish from Jotunheimen - sour cream from Avdem farm in Lesja – flatbread from Ødegaard in Vinstra – micro green from Tyt Uttu in Sjåk

Helstekt flatbiff av rein fra Stensaas reinsdyrslakteri på Røros – bete – sopp – tyttebær – kokte poteter

Reindeer from Røros - beetroot – mushrooms – lingonberry - potatoes

Hvit sjokolade panna cotta – multebær

White chocolate panna cotta - cloudberries

Inneholder: fisk, melk, gluten, soya / Contains: fish, milk, gluten, soy

Hyttegjester - kan i sesongen kjøpe frokost, tre retters middag med kaffe/te så lenge hotellet er åpent, men må huske å forhåndsbestille måltider dagen før. Sommersesongen er fra første del av juni til slutten av august, samt helger i september. Vintersesongen er fra februar til slutten av påsken.

Allergi: De som har matallergier og intoleranser må gi oss beskjed om dette.

Niste/lunsj: Vi serverer ikke lunsj, men turfolk kan lage niste og fylle termos hvis de spiser frokost hos oss.

Lokale råvarer: Deler av utvalget er fra lokale produsenter og leverandører. Vi benytter norske grønnsaker, frukt og bær så langt det er mulig og aller helst lokalt produsert. Hvis det er mulig kjøper vi også økologisk produserte varer.

Vi har alle rettigheter og utvalgte viner, de fleste er økologiske.

Selskaper: Spisestua kan dekkes til maksimalt 65 personer. For de som ønsker et lukket selskap i sesongen kan vi også dekke festbord for 12 i en av stuene.

Selskapsmeny 2025 fra kr 630,-
Menyen kan tilpasses etter eget ønske. Eksempler på retter som kan kombineres:

Forrett:
1: Ertesuppe - fenalår fra Bjorli - lettpisket krem
2: Syltet fjellørret fra Sirdal, dillrømme, hjemmelaget flatbrød
3: Betesalat- ristet frø- valnøtter

Hovedrett:
1: Reinsdyrstek - rosenkål - gulrot - sopp - viltsaus - nyrørte tyttebær - poteter
2: Helstekt flatbiff av rein - beter - stekt sopp - rødvinsaus - poteter
3. Stekt kveitefilet - sesongens grønnsaker - nøttesmør - poteter

Dessert:
1: Sjokolademousse - nyrørte bær - karamelliserte nøtter
2: Hvit sjokolade panna cotta - nyrørte bær - karamelliserte nøtter
3: Hjemmelaget ostekake - nyrørte bær

Når hotellet er åpent serveres:
Frokost: kl 08-10
Middag: kl 19

Tre retters middag med kaffe/te: Standard 3-retters meny koster kr. 570-630,- Standard 3-course dinner: NOK 570-630,- Prisene kan variere. Prices may vary. Buffet 660,-

Under 12 år 50%, 0-3 år gratis. Children up to 12 years 50%, up to 3 years no charge.

Frokostbuffét som også er tilgjengelig for hyttegjester: Kr 200,-/under 12 år: 100,-

Nistepakke 80,-/40,-, termos 40,-

Husk å reservere i god tid; helst dagen før.

Please book in advance; preferably the day before.

Problemer med tilgang på råvarer kan føre til endringer i menyene.

Supply difficulties can lead to changes in our menu.