Sommermeny-2025:
Lørdag / Saturday
Røkt sik fra Jotunheimen – rømme fra Røros Meieri – flatbrød fra Ødegaarden på Vinstra
Smoked white fish from Jotunheimen - flatbread from Ødegaarden - Røros sour cream
Helstekt flatbiff av rein fra Stensaas reinsdyrslakteri på Røros
Reindeer steak from Steensaas in Røros - beetroot - red wine sauce
Hvit sjokolade panna cotta
White chocolate panna cotta
Søndag / Sunday
Grønnsaksflan - balsamico dressing
Vegetable flan - balsamic dressing
Bakt fjellørret fra Sirdal
Baked mountain trout from Sirdal
Kokosmousse - sjokolade
Coconut mousse - chocolate
Mandag / Monday
Grønnsaksuppe – krutonger
Vegetable soup - homemade croutons
Bakt torsk – grønnsaker– kokte poteter
Baked cod - vegetables - boiled potatoes
Is fra Kulinaris – bær
Ice cream from Kulinaris - berries
Tirsdag / Tuesday
Sommersalat – frukt
Summer salad - fresh fruit
Lokal pølse fra Dølakjøtt
Local sausage from Dølakjøtt
Bentes fruktdessert – yoghurt og kremfløte – frukt
Bente’s fruit dessert - yoghurt mousse - fruit
Onsdag / Wednesday
Bakt blomkål – fenalår fra Bjorli – sennepsmajones
Roasted cauliflower - cured lamb from Bjorli - mustard mayo
Ørret med hvitvinssaus - grønnsaker – poteter
Fillet of trout - white wine sauce - vegetables - potatoes
Sjokoladekake
Chocolate cake
Torsdag / Thursday
Rondane Akevitt-marinert ørret - sennep - salat
Rondane Aquavit cured trout - salad - mustard sauce
Finnbiff – tyttebær – potetstappe
Reindeer stew - lingonberries - mashed potatoes
Hjemmelaget eplepai
Homemade apple pie
Fredag / Friday
Betesalat – fjellgeitost fra Valbjør gard på Vågå
Pickled beetroot salad - mountain goat cheese from Valbjør farm in Vågå
Sterling kveitefilet - risotto - grønnsaker
Sterling halibut filet - risotto - vegetables
Fransk ovnspannekake - frukt
Clafoutis - fruit
Hyttegjester - kan i sesongen kjøpe frokost, tre retters middag med kaffe/te så lenge hotellet er åpent, men må huske å forhåndsbestille måltider dagen før. Sommersesongen er fra første del av juni til slutten av august, samt helger i september. Vintersesongen er fra februar til slutten av påsken.
Allergi: De som har matallergier og intoleranser må gi oss beskjed om dette.
Niste/lunsj: Vi serverer ikke lunsj, men turfolk kan lage niste og fylle termos hvis de spiser frokost hos oss.
Lokale råvarer: Deler av utvalget er fra lokale produsenter og leverandører. Vi benytter norske grønnsaker, frukt og bær så langt det er mulig og aller helst lokalt produsert. Hvis det er mulig kjøper vi også økologisk produserte varer.
Vi har alle rettigheter og utvalgte viner, de fleste er økologiske.
Selskaper: Spisestua kan dekkes til maksimalt 65 personer. For de som ønsker et lukket selskap i sesongen kan vi også dekke festbord for 12 i en av stuene.
Selskapsmeny 2025 fra kr 630,-
Menyen kan tilpasses etter eget ønske. Eksempler på retter som kan kombineres:
Forrett:
1: Ertesuppe - fenalår fra Bjorli - lettpisket krem
2: Syltet fjellørret fra Sirdal, dillrømme, hjemmelaget flatbrød
3: Betesalat- ristet frø- valnøtter
Hovedrett:
1: Reinsdyrstek - rosenkål - gulrot - sopp - viltsaus - nyrørte tyttebær - poteter
2: Helstekt flatbiff av rein - beter - stekt sopp - rødvinsaus - poteter
3. Stekt kveitefilet - sesongens grønnsaker - nøttesmør - poteter
Dessert:
1: Sjokolademousse - nyrørte bær - karamelliserte nøtter
2: Hvit sjokolade panna cotta - nyrørte bær - karamelliserte nøtter
3: Hjemmelaget ostekake - nyrørte bær
Når hotellet er åpent serveres:
Frokost: kl 08-10
Middag: kl 19
Tre retters middag med kaffe/te:
Standard 3-retters meny koster kr. 570 (hverdager) og kr. 620 (helg)
Standard 3-course dinner: NOK 570 (weekday) and NOK 620 (weekend)
Prisene kan variere. Prices may vary.
Buffet 660,-
Under 12 år 50%, 0-3 år gratis. Children up to 12 years 50%, up to 3 years no charge.
Frokostbuffét som også er tilgjengelig for hyttegjester: Kr 200,-/under 12 år: 100,-
Nistepakke 80,-/40,- og termos 40,-
Husk å reservere i god tid; helst dagen før.
Please book in advance; preferably the day before.
Problemer med tilgang på råvarer kan føre til endringer i menyene.
Supply difficulties can lead to changes in our menu.