Sommermeny-2025:
Lørdag / Saturday
Betesalat – fjellgeitost fra Valbjør gard på Vågå – ristede valnøtter – salat
Pickled beetroot salad – mountain goat cheese from Valbjør farm, Vågå – roasted walnuts - lettuce
Kylling med risotto - syltede gulrøtter og løk
Chicken with risotto and pickled carrots – pickled onion
Gudbrandsdalskaku (glutenfri) med is Local cake (gluten free) - icecream
Inneholder: melk, mandler, soya, nøtter, egg / Contains: milk, almonds, soy, nuts, egg
Søndag / Sunday
Gulrot-ingefærsuppe – ristede gresskarkjerner – croutonger
Carrot soup with ginger – roasted pumpkin seeds – croutons
Fjellørret fra Hardanger – fennikel appelsinkompott – bakt cherrytomat – kokte poteter
Baked trout from Hardanger – fennel orange compote – baked cherry tomatoes – boiled potatoes
Hjemmelaget sjokolademousse – havtorn - crisp
Homemade chocolate mousse – sea buckthorn - crisp
Inneholder: fisk, melk, gluten, egg / Contains: fish, milk, gluten, egg
Mandag / Monday
Blomkålsuppe – sprøstekt spekeskinke fra Bjorli
Cauliflower soup – crispy cured ham from Bjorli
Bakt torsk – purreløk kokt i hvitvin og smør – gulrot – kokte poteter
Baked cod, leek cooked in white wine and butter – carrots – boiled potatoes
Is fra Kulinaris – lune bringebær Ice cream – raspberries
Inneholder: fisk, laktose, sulfitt / Contains: fish, lactose, sulfite
Tirsdag / Tuesday
Akevittgravet ørret – agurksalat – sennepsdillsaus – mikrogrønt fra Tyt Uttu på Sjåk
Aquavit cured trout - mustard sauce – flatbread – micro green from Tyt Uttu in Sjåk
Finnbiff – nyrørte tyttebær – rosenkål – gulrot – potetstappe
Reindeer stew - lingonberries – Brussel sprouts – carrots - mashed potatoes
Hjemmelaget eplecrumble – krem Homemade apple crumble - creme
Inneholder: fisk, melk, sennep, gluten / Contains: fish, milk, mustard, gluten
Onsdag / Wednesday
Tomatsuppe – flatbrød – smør / Tomato soup – flatbread - butter
Lokal pølse fra Dølakjøtt, Otta, potetstappe, relish, rotgrønnsaker
Local sausage from Dølakjøtt, Otta – relish - vegetables
Bentes fruktdessert – yoghurt og kremfløte – frukt – brunt sukker
Bentes fruit dessert – yoghurt – cream – fruit and brown sugar
Inneholder: gluten, laktose, selleri / Contains: gluten, lactose, celery
Torsdag / Thursday
Bakt blomkål – fenalår fra Bjorli – Dijonmajones – syltet paprika
Cauliflower – cured lamb from Bjorli – Dijon mustard – pickled paprika
Ørretfilet –kompott av cherrytomat og løk, edamamebønner – gremolata – bakte poteter
Fillet of trout – cherry tomatoes, onions, edamame - gremolata - potatoes
Hjemmelaget brownies med mørk sjokolade og tyttebær - vaniljeis
Homemade brownies made with dark chocolate and lingonberries – vanilla ice crème
Inneholder: egg, fisk, laktose / Contains: egg, fish, lactose
Fredag / Friday
Røkt sik fra Jotunheimen – rømme fra Avdem gardsysteri på Lesja – flatbrød fra Ødegaarden på Vinstra – mikrogrønt fra Tyt Uttu på Sjåk
Smoked whitefish from Jotunheimen - sour cream from Avdem farm in Lesja – flatbread from Ødegaard in Vinstra – micro green from Tyt Uttu in Sjåk
Helstekt flatbiff av rein fra Stensaas reinsdyrslakteri på Røros – bete – sopp – tyttebær – kokte poteter
Reindeer from Røros - beetroot – mushrooms – lingonberry - potatoes
Hvit sjokolade panna cotta – multebær
White chocolate panna cotta - cloudberries
Inneholder: fisk, melk, gluten, soya / Contains: fish, milk, gluten, soy
Hyttegjester - kan i sesongen kjøpe frokost, tre retters middag med kaffe/te så lenge hotellet er åpent, men må huske å forhåndsbestille måltider dagen før. Sommersesongen er fra første del av juni til slutten av august, samt helger i september. Vintersesongen er fra februar til slutten av påsken.
Allergi: De som har matallergier og intoleranser må gi oss beskjed om dette.
Niste/lunsj: Vi serverer ikke lunsj, men turfolk kan lage niste og fylle termos hvis de spiser frokost hos oss.
Lokale råvarer: Deler av utvalget er fra lokale produsenter og leverandører. Vi benytter norske grønnsaker, frukt og bær så langt det er mulig og aller helst lokalt produsert. Hvis det er mulig kjøper vi også økologisk produserte varer.
Vi har alle rettigheter og utvalgte viner, de fleste er økologiske.
Selskaper: Spisestua kan dekkes til maksimalt 65 personer. For de som ønsker et lukket selskap i sesongen kan vi også dekke festbord for 12 i en av stuene.
Selskapsmeny 2025 fra kr 630,-
Menyen kan tilpasses etter eget ønske. Eksempler på retter som kan kombineres:
Forrett:
1: Ertesuppe - fenalår fra Bjorli - lettpisket krem
2: Syltet fjellørret fra Sirdal, dillrømme, hjemmelaget flatbrød
3: Betesalat- ristet frø- valnøtter
Hovedrett:
1: Reinsdyrstek - rosenkål - gulrot - sopp - viltsaus - nyrørte tyttebær - poteter
2: Helstekt flatbiff av rein - beter - stekt sopp - rødvinsaus - poteter
3. Stekt kveitefilet - sesongens grønnsaker - nøttesmør - poteter
Dessert:
1: Sjokolademousse - nyrørte bær - karamelliserte nøtter
2: Hvit sjokolade panna cotta - nyrørte bær - karamelliserte nøtter
3: Hjemmelaget ostekake - nyrørte bær
Når hotellet er åpent serveres:
Frokost: kl 08-10
Middag: kl 19
Tre retters middag med kaffe/te: Standard 3-retters meny koster kr. 570-630,- Standard 3-course dinner: NOK 570-630,- Prisene kan variere. Prices may vary. Buffet 660,-
Under 12 år 50%, 0-3 år gratis. Children up to 12 years 50%, up to 3 years no charge.
Frokostbuffét som også er tilgjengelig for hyttegjester: Kr 200,-/under 12 år: 100,-
Nistepakke 80,-/40,-, termos 40,-
Husk å reservere i god tid; helst dagen før.
Please book in advance; preferably the day before.
Problemer med tilgang på råvarer kan føre til endringer i menyene.
Supply difficulties can lead to changes in our menu.